Back to Question Center
0

Jacqueline Kennedy, εικονίδιο στυλ

1 answers:

.jpg" alt=""> Ακόμα και με την Άννα Γουίντχουρ που τρέχει πάνω από την τρέχουσα Πρώτη Κυρία, η πολιτική δεν ήταν ποτέ τόσο μοντέρνα όσο όταν η Ζακλίν Κένεντι ξαναβρίσκει τον Λευκό Οίκο.

Γεννήθηκε η Jacqueline Lee Bouvier στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, ήταν μέλος της ελίτ της κοινωνίας από πολύ νεαρή ηλικία.

Έκανε το ντεμπούτο της το 1947 και ο Igor Cassini, δημοφιλή αρθρογράφος Hearst, την κήρυξε ντεμπούτο της χρονιάς.

Αφού παρακολούθησε αρκετά κολέγια, τελικά αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο George Washington με πτυχίο στη γαλλική λογοτεχνία, μια εκπαίδευση που θα ήταν χρήσιμη κατά τη διάρκεια της πρώτης της κυρίας.

Ακολούθησε τη θέση του ως Εξεταστής Φωτογράφος για την Washington Times-Herald. Αυτή ήταν μια θέση που θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τους δημοφιλείς φωτογράφους του δρόμου σήμερα, οι οποίοι έπαιξαν στη γοητευτική και εντυπωσιακή προσωπικότητα του Jackie.

Μετά από ένα σύντομο γάμο με έναν νεαρό χρηματιστή, συναντήθηκε και έγινε αφοσιωμένος στον όμορφο νεαρό γερουσιαστή John Kennedy.

Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1953 και η Jackie φορούσε ένα φόρεμα της Ann Lowe που στεγάζεται τώρα στη βιβλιοθήκη Kennedy στη Βοστώνη. Έμεινε έγκυος με το πρώτο της παιδί ενώ ο Ιωάννης ήταν στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά λόγω επιπλοκών με την εγκυμοσύνη στο παρελθόν, η Jackie πήρε πίσω την καμπάνια.

Συνεισέφερε απαντώντας σε επιστολές, παρέχοντας συνεντεύξεις και γράφοντας μια κοινοπρακτική εβδομαδιαία στήλη που ονομάζεται "Σύζυγος καμπάνιας" .

σύζυγος, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους ξένους ηγέτες και τους διεθνείς αξιωματούχους.

Η νεολαία και η καλή εμφάνιση του ζευγαριού συνέβαλαν σημαντικά στη δημοτικότητά τους με νέους ψηφοφόρους και είχαν μεγάλη επιρροή στον λαϊκό πολιτισμό.

Το 1960, ανέθεσε στον οικογενειακό φίλο Oleg Cassini να σχεδιάσει μια αυθεντική ντουλάπα που θα περιλαμβάνει πολλά από τα υπογραφά της εμφάνιση.

Καθαρίστε τις σιλουέτες, τα φορέματα της γραμμής A και το deco millinery έγιναν τα εμπορικά σήματα της και το "Jackie look" ανέλαβε τη mainstream μόδα.

Ενώ η Cassini δημιούργησε τα συρραπτικά της, η πρώτη κυρία ευνόησε επίσης τους Γάλλους σχεδιαστές Chanel, Givenchy και Dior.

Το προσωπικό της ύφος δεν ήταν απλώς μια επιρροή στις ντουλάπες του κοινού, αλλά η μεγάλη αποκατάστασή της στο Λευκό Οίκο επηρέασε επίσης πολύ το εσωτερικό σχέδιο. Ως το πρώτο μεγάλο έργο της ενώ ο σύζυγός της ήταν στην εξουσία, η Jackie πήρε ένα ανόητο και πολιτιστικά απαλλαγμένο εσωτερικό του Λευκού Οίκου και το μεταμόρφωσε με τη βοήθεια του Αμερικανού σχεδιαστή Henry du Pont.

Δεν υπάρχει ίσως κανένα σύνολο από την εποχή εκείνη πιο εικονική από το ροζ Chanel κοστούμι που Jackie φορούσε τη μέρα της δολοφονίας του συζύγου της.

Δεν έγινε μόνο ένα έμβλημα της μόδας, αλλά της πολιτικής διαμαρτυρίας - αρνήθηκε να την αφαιρέσει μετά τη δολοφονία, επειδή ήθελε οι σκοπευτές να δουν τα αιματηρά αποτελέσματα των πράξεών τους.

Μετά το χρόνο της στο Λευκό Οίκο, το ύφος της έγινε πιο χαλαρή, και η ιδιωτικότητα έγινε το κύριο μέλημά της. Ενώ η περίοδος της θλίψης βγήκε έξω, τα σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου και οι μαντίλες που φορούσε έπιαναν σαν όλα τα άλλα ρούχα της επιλογής της.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής έγινε ένα τέτοιο ζήτημα που προσπάθησε να αναζητήσει ένα άτομο για να την βοηθήσει με τον τύπο και τη δημόσια ζωή που είχε αναγκάσει να ηγηθεί.

Μετά τη δολοφονία του Robert F. Kennedy, η Jackie φοβόταν για τη ζωή των παιδιών της και ζητούσε προστασία για αυτούς. Το 1968 παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση, ναυαγοσώστη που παρείχε όλα όσα η Τζάκι αναζητούσε στη νέα της ζωή.

Η ζωή της εξακολούθησε να είναι δημόσια, και η τραγωδία την περιβάλλει με το θάνατο του μόνο γιου του Ωνάση το 1973. Ο Ωνάσης πέθανε το 1975 και. Η Τζακί πέρασε τα επόμενα χρόνια της ως εκδότης και διατήρησε τον αμερικανικό πολιτισμό μέσα από μνημεία, αποκαταστάσεις και ιστορικές συντηρήσεις.

Πέθανε το 1994 της λέμφωμα μη Hogkin, και άφησε ένα ακίνητο αξίας 43 δολάρια. 7 εκατομμύρια. Ο κατάλογος έχει γίνει ένα συλλεκτικό που παρουσιάζει μερικά από τα πιο θαυμαστά κοσμήματα και τεχνουργήματα του Jackie.

Â

Â

6 days ago